PRAKTIJK EN WERKWIJZE

Praktijk

Fysiotherapiepraktijk om de hoek

Bergschenhoek
Onze praktijk in Bergschenhoek is centraal gelegen in de gemeente Lansingerland. Je vindt ons in Healthcenter Lansingerland. Goed en makkelijk bereikbaar – zowel met openbaar vervoer als met de auto of fiets – met voldoende parkeerruimte voor de deur. RET buslijn 174 stopt op ongeveer tien minuten wandelen vanaf de praktijk.

De medewerkers aan de balie heten je welkom en wijzen de weg naar de lounge. Neem daar gerust een kopje koffie of thee! Hier word je opgehaald door jouw fysiotherapeut.

Berkel en Rodenrijs
De praktijk in Berkel en Rodenrijs is gelegen in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Je vindt ons in Basic-Fit Berkel en Rodenrijs. Ideale parkeergelegenheid in de parkeergarage van Basic-Fit.

 

Onze praktijken zijn netjes en modern ingericht en voldoet aan alle eisen van onder andere zorgverzekeraars en de inspectie van de gezondheidszorg. Daarnaast maakt Fysio Fitality gebruik van de fitness en oefenzalen voor oefentherapie.

Fysio Fitality is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Contactgegevens weten?

Specialisaties
– Fysiotherapeut
– Manueel therapeut
– Extended Scope Practitioner
– Medische fitness / revalidatie
– Dry needling
– Echografie

Visie werkwijze

Behandeling, herstel én voorkomen in de toekomst
Fysio Fitality is voor iedereen met een gezondheidsprobleem een raadgever over het menselijk bewegingsapparaat, gezond leven en sporten, revalideren en bewegen. Daarnaast streven de fysiotherapeuten van Fysio Fitality naar het behalen van een zo goed mogelijk herstel door het inzetten van zowel hands-on als hands-off ondersteuning en een breed scala aan specialisaties. Met de inzet van voorlichting, adviezen, hands-on behandeling op de behandelbank en gerichte oefentherapie helpt Fysio Fitality cliënten met een afname van klachten en verbetering van kwaliteit van leven.

Snel een afspraak is een snel begin aan herstel
De doelstelling is dat iedere patiënt tijdig en snel kan worden gezien en behandeld (binnen 24 tot 48 uur). Centraal staan een tweetal vragen: Wat is het? En waar komt het door? Pas dan is duidelijk of Fysio Fitality kan helpen en hoe jij jezelf het beste kunt helpen. Onze visie is niet alleen jou van je klachten af te helpen, maar je ook inzicht te geven in hoe je deze klachten in de toekomst kunt voorkomen.
Wanneer nodig schuwt deze fysiotherapiepraktijk het inzetten van expertise buiten de deur niet om de hulpvraag tot een juist einde te brengen. Dit in samenwerking met diverse medische voorzieningen/organisaties en collegae die eveneens in de directe omgeving voor handen zijn.

Werkwijze

Direct naar de fysiotherapeut
Je kunt bij Fysio Fitality terecht met of zonder verwijzing van de huisarts. Het is verstandig je huisarts wel op de hoogte te brengen van de behandeling bij de fysiotherapeut. De huisarts kan daarmee rekening houden bij de behandeling van andere klachten.

Wanneer is verwijzing wél nodig?
In sommige gevallen is er wel een verwijzing nodig. Namelijk als je naar de fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat. Deze lijst is opgesteld door de overheid en bevat enkele chronische aandoeningen die vanuit de basisverzekering worden vergoed. Ook kan in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar staan of en in welke gevallen je wel een verwijzing nodig hebt van de huisarts of medisch specialist.

Let er op dat een verwijzing volledig moet zijn ingevuld. Dit betekent dat de NAW –gegevens, een duidelijke nauwkeurige omschrijving van de reden van verwijzing én datum en handtekening van de verwijzer erop moeten staan. Ontbreken er gegevens dan kan het zijn dat de verwijzing niet als geldig wordt gezien. En dat kan van invloed zijn op de vergoeding.

Duidelijkheid al bij het eerste consult
Bij de eerste afspraak vindt het intakegesprek plaats. Aansluitend volgt het lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeut zal testen, voelen en meten. Dit zal – samen met het intakegesprek en screening – voldoende informatie geven om een sterke conclusie vast te stellen. Zo wordt duidelijk of fysiotherapie wel de juiste plek is voor jou en jouw klacht is. Of dat je beter naar de huisarts, een medisch specialist of een andere vorm van therapie kunt gaan. Na afloop van de screening weet je de aard en oorzaak van je klachten en ook wat je van de behandeling en hersteltijd kunt verwachten.
Afhankelijk van hoe complex de klacht is en hoeveel tijd er beschikbaar is, wordt bij het eerste consult, na de intake en het lichamelijk onderzoek, direct behandeld. Dit is bijna altijd het geval. Als je ergens last van hebt, wil je immers snel geholpen worden.

Wanneer u bij een manueel therapeut op de praktijk onder behandeling bent gekomen, kan de behandeling gedeclareerd worden als manuele therapie. De vergoeding van manuele therapie valt onder hetzelfde pakket als fysiotherapie.

Indien nodig wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Bij het eerste consult krijg je handvaten mee die de klachten doen verminderen. Dit kunnen bijvoorbeeld specifieke leefregels en/of thuisoefeningen zijn.