Wie zijn wij

Praktijk

Fysiotherapiepraktijk om de hoek

Bergschenhoek
Onze praktijk in Bergschenhoek is centraal gelegen in de gemeente Lansingerland. Je vindt ons in Healthcenter Lansingerland. Goed en makkelijk bereikbaar – zowel met openbaar vervoer als met de auto of fiets – met voldoende parkeerruimte voor de deur. RET buslijn 174 stopt op ongeveer tien minuten wandelen vanaf de praktijk.

De medewerkers aan de balie heten je welkom en wijzen de weg naar de lounge. Neem daar gerust een kopje koffie of thee! Hier word je opgehaald door jouw fysiotherapeut.

Berkel en Rodenrijs
De praktijk in Berkel en Rodenrijs is gelegen in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Je vindt ons in Basic-Fit Berkel en Rodenrijs. Ideale parkeergelegenheid in de parkeergarage van Basic-Fit.

 

Onze praktijken zijn netjes en modern ingericht en voldoet aan alle eisen van onder andere zorgverzekeraars en de inspectie van de gezondheidszorg. Daarnaast maakt Fysio Fitality gebruik van de fitness en oefenzalen voor oefentherapie.

Fysio Fitality is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Contactgegevens weten?

Specialisaties
– Fysiotherapeut
– Manueel therapeut
– Extended Scope Practitioner
– Medische fitness / revalidatie
– Dry needling
– Echografie

Visie en werkwijze

Behandeling, herstel én voorkomen in de toekomst
Fysio Fitality is voor iedereen met een gezondheidsprobleem een raadgever over het menselijk bewegingsapparaat, gezond leven en sporten, revalideren en bewegen. Daarnaast streven de fysiotherapeuten van Fysio Fitality naar het behalen van een zo goed mogelijk herstel door het inzetten van zowel hands-on als hands-off ondersteuning en een breed scala aan specialisaties. Met de inzet van voorlichting, adviezen, hands-on behandeling op de behandelbank en gerichte oefentherapie helpt Fysio Fitality cliënten met een afname van klachten en verbetering van kwaliteit van leven.

Snel een afspraak is een snel begin aan herstel
De doelstelling is dat iedere patiënt tijdig en snel kan worden gezien en behandeld (binnen 24 tot 48 uur). Centraal staan een tweetal vragen: Wat is het? En waar komt het door? Pas dan is duidelijk of Fysio Fitality kan helpen en hoe jij jezelf het beste kunt helpen. Onze visie is niet alleen jou van je klachten af te helpen, maar je ook inzicht te geven in hoe je deze klachten in de toekomst kunt voorkomen.
Wanneer nodig schuwt deze fysiotherapiepraktijk het inzetten van expertise buiten de deur niet om de hulpvraag tot een juist einde te brengen. Dit in samenwerking met diverse medische voorzieningen/organisaties en collegae die eveneens in de directe omgeving voor handen zijn.

Werkwijze

Direct naar de fysiotherapeut
Je kunt bij Fysio Fitality terecht met of zonder verwijzing van de huisarts. Het is verstandig je huisarts wel op de hoogte te brengen van de behandeling bij de fysiotherapeut. De huisarts kan daarmee rekening houden bij de behandeling van andere klachten.

Wanneer is verwijzing wél nodig?
In sommige gevallen is er wel een verwijzing nodig. Namelijk als je naar de fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat. Deze lijst is opgesteld door de overheid en bevat enkele chronische aandoeningen die vanuit de basisverzekering worden vergoed. Ook kan in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar staan of en in welke gevallen je wel een verwijzing nodig hebt van de huisarts of medisch specialist.

Let er op dat een verwijzing volledig moet zijn ingevuld. Dit betekent dat de NAW –gegevens, een duidelijke nauwkeurige omschrijving van de reden van verwijzing én datum en handtekening van de verwijzer erop moeten staan. Ontbreken er gegevens dan kan het zijn dat de verwijzing niet als geldig wordt gezien. En dat kan van invloed zijn op de vergoeding.

Duidelijkheid al bij het eerste consult
Bij de eerste afspraak vindt het intakegesprek plaats. Aansluitend volgt het lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeut zal testen, voelen en meten. Dit zal – samen met het intakegesprek en screening – voldoende informatie geven om een sterke conclusie vast te stellen. Zo wordt duidelijk of fysiotherapie wel de juiste plek is voor jou en jouw klacht is. Of dat je beter naar de huisarts, een medisch specialist of een andere vorm van therapie kunt gaan. Na afloop van de screening weet je de aard en oorzaak van je klachten en ook wat je van de behandeling en hersteltijd kunt verwachten.
Afhankelijk van hoe complex de klacht is en hoeveel tijd er beschikbaar is, wordt bij het eerste consult, na de intake en het lichamelijk onderzoek, direct behandeld. Dit is bijna altijd het geval. Als je ergens last van hebt, wil je immers snel geholpen worden.

Indien nodig wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Bij het eerste consult krijg je handvaten mee die de klachten doen verminderen. Dit kunnen bijvoorbeeld specifieke leefregels en/of thuisoefeningen zijn.

Team

Betrokken vriendelijke fysiotherapeuten
De drijvende krachten achter fysiotherapiepraktijk Fysio Fitality zijn Dirk de Jong en John Meeuwisse. Beiden zijn afgestudeerd als fysiotherapeut en hebben ieder verschillende specialisaties. Zowel John als Dirk zijn sociaal betrokken personen en hebben een diepgewortelde passie voor het ondersteunen, begeleiden en helpen van mensen met gezondheidsproblemen.
Professionaliteit, persoonlijke aandacht en zorg én doelgerichtheid kenmerken deze ervaren fysiotherapeuten, die blijven streven naar verbetering, ontwikkeling en zelfontplooiing. Daarnaast schuwen zij geen vernieuwing en volgen innovaties binnen hun vakgebied op de voet.

Meer weten van Dirk?

Dirk de Jong

 

Fysiotherapeut

Manueel therapeut

Extended Scope Practitioner

Medische fitness / revalidatie

 

 

Dus jij wilt graag wat meer weten over mij. Leuk! Ik ben Dirk, op het moment van dit schrijven 37 jaar oud en al sinds halverwege de middelbare school wist ik dat ik fysiotherapeut wilde worden. Interesse in het menselijk lichaam en vooral het kunnen helpen van mensen waren daar de belangrijkste redenen voor en ook vandaag de dag is dat nog steeds het geval.

 

Na vier jaar de opleiding fysiotherapie gevolgd te hebben ben ik in juli 2006 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en ben mij vervolgens verder gaan specialiseren als manueel therapeut. Met deze specialisatie ben ik mij nog meer gaan verdiepen in het menselijke lichaam en ben ik beter getraind geraakt in het vinden van de oorzaak van je klachten.

 

Als gedreven fysiotherapeut heb ik een passie voor mijn vak en het helpen van mensen. Iedere dag ga ik met ontzettend veel plezier naar mijn werk en nog vaak krijg ik kippenvel als mensen tevreden en blij de deur uit lopen na een lange revalidatie of hersteld zijn van een zware blessure. Het commentaar wat ik vaak van cliënten krijg is dat ik rustig ben, veel uitleg geef en vooral dat men goed geholpen wordt.

 

Uitleggen doe ik ook op het voetbalveld tijdens (het geven van) een voetbaltraining bij één van mijn drie zoons. Deze drie druktemakers zijn het mooiste in mijn leven en je kunt mij dus, samen met hen, vaak tegenkomen in de speeltuin, dierentuin of fietsend langs de Rottemeren. Je kunt mij ook vinden in de sportschool voor fitness of een bokszaktraining en soms waag ik mij nog wel eens aan een rondje harlopen. Zo hoop ik als senior van de praktijk mijn jonge collega’s een beetje bij te houden (smiley met een knipoog).

 

Meer weten van John?

– Fysiotherapeut
– Echografist
– Dry needler
– Medische fitness/ revalidatie

”Als young professional kon ik – na het afronden van mijn opleiding tot fysiotherapeut binnen vier jaar – direct mijn ervaring uitbreiden in de praktijk. In die hoedanigheid heb ik mij de laatste jaren zo breed mogelijk georiënteerd met betrekking tot het vak fysiotherapie. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan binnen een fysiotherapiepraktijk met geriatrisch revalideren. Ook heb ik de opleiding voor dry needling en musculoskeletale echografie succesvol afgerond. De echo zet ik dan ook vaak in tezamen met het algeheel fysiotherapeutisch onderzoek om meer te weten te komen over onder andere gewrichten, banden, pezen (scheuren en kalkafzettingen) en spieren.

Al tijdens mijn studie ben ik een aantal jaren actief geweest bij een sportvereniging als verzorger/ revalidatietrainer. Sporten is voor mij heel belangrijk. Niet alleen om er fysiek fitter van te worden maar ook om mentaal het koppie even leeg te maken. Zelf ben ik wonend in Pijnacker maar nog regelmatig ben ik op de racefiets te vinden in m’n ouderlijk dorpje Bleiswijk. Het blijft heerlijk om daar een rondje rotte te fietsen.

Door aandachtig te luisteren naar de ervaringen en problemen van de patiënt- in combinatie met een zorgvuldig onderzoek – komen we tot een persoonlijke hulpvraag. Ik zal er alles aan doen om deze hulpvraag te beantwoorden. De samenhang met een behandelplan en een uiteindelijke oplossing voor de patiënt geeft mij iedere dag weer plezier in mijn werk!”

Meer weten van Emily?

  • Fysiotherapeute
  • Manueel therapeute (i.o)
  • Medische fitness/revalidatie
  • Claudicatio therapeute

Mijn naam is Emily Mulder. In 2017 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en direct begonnen met werken in verschillende praktijken. In september 2019 ben ik begonnen met de Master manuele therapie. Door deze specialisatie wil ik mij meer verdiepen in het menselijk lichaam en mij meer gaan focussen op wervelkolom gerelateerde klachten. Bij sport gerelateerde klachten vind ik ook zeker een uitdaging, een doel is hierbij dan ook om de cliënt zijn sport zo snel mogelijk weer te laten beoefenen. Ook heb ik de cursus Claudicatio Intermittens afgerond en ben ik hierdoor aangesloten bij het Claudicationetwerk.

De anotomie van het menselijk lichaam en de stoornissen die daarbij optreden in het bewegingsapparaat hebben mij doen besluiten om voor dit vak te kiezen. Het mooiste aan mijn werk vind ik als cliënten hun dagelijkse bezigheden/sport weer pijnvrij uit kunnen voeren. In mijn vrije tijd ben ik iedere dag te vinden op de manege bij mijn eigen paard.

 

Meer weten van Femke?

  • Fysiotherapeute
  • Medische fitness/revalidatie

Mijn naam is Femke Noordhoek. Na een aantal succesvolle stages ben ik toegevoegd aan het team van Fysio Fitality. Tijdens mijn opleiding heb ik mezelf zo breed mogelijk georiënteerd binnen het vak fysiotherapie. Zo heb ik mij verdiept in de motorische ontwikkelen van een kind. Daarnaast heb ik vanuit mijn passie ervaring opgedaan met orthopedische revalidatie. Ik vind het erg waardevol om mijn bijdrage hier aan te leveren en haal energie uit de verbeteringen die mensen maken tijdens het revalidatietraject.

 

Al vanaf jongs af aan ben ik dol op sporten. Sinds mij opleiding is mijn liefde voor bewegen en de sport nog meer gegroeid. Dit ik wil ik graag over dragen aan cliënten, om zo een stapje verder te komen. Tijdens mijn studie was ik actief begeleider van sporters met zwemblessures. Hierdoor weet ik hoe vervelend een blessure kan zijn en streef er na dat sporters hun sport weer kunnen uitoefenen zonder klachten. Ik hou van een uitdaging en ga deze niet uit de weg, dit wil ik ook meenemen naar de cliënten. Zo heb ik ook in de zomer van 2019, samen met mijn ploeggenoten het IJsselmeer over gezwommen.

 

Wat ik essentieel vind in het vak, is om de cliënt in het geheel te zien en in samenspraak met de cliënt tot een passend individueel behandelplan te komen. Dit met uiteindelijk doel om uw van de klachten af te helpen, zodat u zo snel mogelijk weer fit en vitaal bent.

Femke

Meer weten van Lisa?

  • Fysiotherapeute
  • Medische fitness/revalidatie

”Mijn naam is Lisa Verhoog. Na vier jaar studeren aan de Hoge School Utrecht ben ik in juni 2021 afgestudeerd: mijn droom om fysiotherapeut te worden heb ik waargemaakt. Binnen de opleiding fysiotherapie heb ik mij breed ontwikkeld tot een fysiotherapeute. Zo ben ik een aantal jaar actief geweest bij een voetbalvereniging als sportverzorgster/ revalidatietrainer en heb ik mij binnen de opleiding gespecialiseerd in klachten aan de lage rug en de benen.

Al sinds ik kind ben sport ik graag. Door de jaren heen heb ik verschillende sporten beoefend zoals turnen, acrobatiek en voetbal. Momenteel houd ik mij vooral bezig met fitness. Ik heb van dichtbij meegemaakt dat zowel turnen als voetbal blessure gevoelige sporten zijn. Omdat ik sporten zelf zo leuk vind, weet ik als geen ander hoe belangrijk bewegen voor iemand kan zijn.

Voordat ik mijn opleiding fysiotherapie ging starten heb ik ook nog vier jaar sport en bewegen in Delft gestudeerd. Door mijn opleiding heb ik een ruime ervaring als fitnesstrainer. Deze twee opleidingen samen maken mij een algemeen fysiotherapeut en ben ik dan ook met veel enthousiasme begonnen bij Fysio Fitality. Mijn uitdaging is dan ook om iedereen door middel van een juiste diagnose en specifieke behandelingen weer zo snel mogelijk pijnvrij aan het bewegen te krijgen.’’

 

 

Lisa

Huisregels

• Tijdens de afspraak of met het meegeven van de praktijkfolder attenderen wij u op de hieronder genoemde huisregels en gaan wij er dus van uit dat je hier van op de hoogte bent.
• Afspraken die uiterlijk 24 uur van tevoren zijn geannuleerd of verplaatst worden niet in rekening gebracht. Wanneer je, zonder geldige reden, wel binnen 24 uur de afspraak afzegt, krijg je een particuliere rekening.
• Patiënten worden geacht persoonlijke hygiëne in acht te nemen.
• Patiënten dienen een eigen handdoek mee te brengen.
• Indien er wordt geoefend in de oefenzaal dient men gepaste sportkleding te dragen met schone/dichte schoenen.
• Geregistreerde persoonsgegevens worden behandeld conform het gestelde in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).
• Wij raden je aan om de polisvoorwaarden voorgaand aan de behandeling te controleren. Je weet dan in hoeverre je bent verzekerd voor fysiotherapie en of de behandelingen worden vergoed. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van jou als patiënt.
• Fysio Fitality is niet verantwoordelijk voor diefstal van eigendommen in en rondom het pand.
• Roken in de praktijk is niet toegestaan.
• Huisdieren worden niet toegestaan in de praktijk.
• De duur van een behandeling is ongeveer 25 a 30 minuten. Bij sommige klachten kan het zijn dat een behandeling korter of langer duurt. Dit is afhankelijk van de situatie en ter beoordeling van de behandelend fysiotherapeut.
• Voor een optimale behandeling kan het gewenst zijn dat wij jouw huisarts of overige zorgverleners vragen voor (medische) informatie. Wanneer je hier bezwaar tegen heeft, horen wij dit graag van je.
• Je bent als cliënt verplicht al uw gezondheidsklachten, ook uit het verleden, te benoemen bij de intake (die van invloed kunnen zijn op de klacht waar voor je komt). Wanneer je dit niet doet, bewust of onbewust, kan het zijn dat een behandeling niet helpend is of zelfs meer gezondheidsproblemen op kan leveren.

Wijze van behandeling

- Patiënten en behandelaars dienen zich volgens de algemeen geldende normen en waarden te gedragen. Verbaal of fysiek geweld, discriminatie en seksuele intimidatie worden niet getolereerd.
- De behandelaar bespreekt voorafgaand aan de behandeling de werkwijze van de behandeling.
- Indien er bezwaar is tegen de behandeling dient de patiënt dat onmiddellijk aan te geven bij de behandelaar.
- Indien er een derde (bijvoorbeeld een stagiaire) bij de behandeling aanwezig is, zal hiervoor voorafgaand aan de behandeling toestemming aan de patiënt gevraagd worden.
- Besproken onderwerpen met de patiënt blijven vertrouwelijk en zullen niet met derden besproken worden.

Klachtenregeling

- Fysio Fitality doet er alles aan om je zo goed mogelijk te behandelen. Mocht je onverhoopt toch nog een klacht hebben met betrekking tot Fysio Fitality dan willen we dit graag met je oplossen.
- De patiënt kan ten allen tijden mondeling zijn of haar klacht uiten bij een van eigenaren van Fysio Fitality.
- Indien het mondeling uiten van de klacht niet gewenst is dan kan dit schriftelijk gedaan worden ter attentie van: Fysio Fitality 2661CR 38/5 Bergschenhoek. Fysio Fitality zal de schriftelijke klacht binnen drie weken beantwoorden na datum van ontvangst van de door de patiënt ingediende klacht.
- Heb je een klacht en wil je deze melden? Stuur dan een e-mail naar: Info@fysiofitality.nl of bel ons: 06 34535506 (John) of 06 30092691 (Dirk).
- Lukt het niet om in contact te komen met Fysio Fitality of ben je niet tevreden met de geboden oplossing? Dan kun je gebruik maken van de onafhankelijke klachtenregeling. De Klachtenregeling Fysiotherapie is hier te vinden.

Particuliere tarieven

Zitting Fysiotherapie €36,-
Lange zitting Fysiotherapie €55,-
Zitting Manuele therapie €46,-
Screening Fysiotherapie €15,-
Intake en onderzoek na verwijzing €46,-
Screening en intake en onderzoek €51,-
Toeslag aan huis behandeling €19,-
Niet nagekomen afspraak €32,-
Alle bovengenoemde tarieven zijn inclusief BTW.
Fysio Fitality heeft contracten met alle zorgverzekeraars! Indien je aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie zal de verzekering de behandeling vergoeden. Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van je afgesloten aanvullende verzekering. Bekijk jouw polisvoorwaarden of kijk op http://fysiovergoeding.nl