Voorlichting

De fysiotherapeuten van Fysio Fitality, fysiotherapie in Bergschenhoek, zijn beschikbaar voor het geven van lezingen, voorlichting of presentaties op locatie. In overleg wordt bepaald welk onderwerp in de lezingen, voorlichting of presentaties dient te worden gesproken.

Kinderen en blessures

“Op het schoolplein struikelt een kind en valt met zijn hoofd tegen de tegels. In de meeste gevallen gaat het om een onschuldige blessure. Het kind blijft slechts met een bult over. Het is echter niet altijd goed in te schatten. Wat als er meer aan de hand is? En hoe kan je dit herkennen?

Hulp bij kinderblessures
Tijdens een lezing van ongeveer een uur wordt helder gemaakt hoe te handelen bij een blessure bij een kind. De lezing geeft in het kort een duidelijk inzicht in wat je moet doen als er een kind geblesseerd raakt. Hierbij kun je denken aan informatie over algemene regels met betrekking tot directe hulp bij blessures, veelvoorkomende blessures bij kinderen en rode vlaggen (alarmbellen) die erg belangrijk zijn. De duur en inhoud is aan te passen naar wens.

Praktische aanvulling op EHBO cursus
De lezing is laagdrempelig en daarom goed te begrijpen voor iedereen, ook als je geen verstand hebt van blessures. Daarbij komt, dat deze lezing makkelijk te combineren is met een vergadering of (EHBO) cursus. Bij een (verplichte) EHBO cursus is deze lezing een praktische aanvulling. Het is mogelijk dat tijdens deze lezing, naast onszelf, ook andere experts op dit gebied voorlichting geven. In ons netwerk hebben wij veel contacten op het gebied van EHBO en op het gebied van (werkhouding en blessures bij) kinderen.

Precies weten hoe te handelen bij een blessure bij een kind? Neem contact met ons op, wij komen graag langs!

Blessure preventie op het bedrijf

Ondernemers, eigenaren en directeuren zijn druk met ondernemen en het runnen van hun bedrijf. Zij hebben weinig tot geen tijd voor ARBO-gerelateerde zaken. Maar zij willen wel graag gezonde medewerkers. Herkenbaar?

Dan is het hoog tijd voor een praktische preventieve voorlichting! In een presentatie van één tot anderhalf uur brengen wij jou en jouw medewerkers op de hoogte van basisprincipes voor een bedrijf met gezonde medewerkers én dus een hoge productiviteit. Denk hierbij aan een gedetailleerde uitleg over werkhouding, werkbelasting en de algehele belastbaarheid (conditie) van de medewerker. Er komen zaken aan bod als de werkplek, de werkdruk, aanleg voor klachten vanuit de lichaamsbouw en genen, sportiviteit, voeding en stress of spanning. Een sleutelwoord in deze lezing is ‘roofbouw’.

Ervaar jij als werkgever veel werknemers met rug- en nekklachten op de werkvloer of hebben veel van de medewerkers overgewicht? Die veel zitten of veel langdurig moeten staan? Of vraag je jezelf af hoe het komt het dat het ziekteverzuim op jouw bedrijf hoger ligt dan het landelijk gemiddelde?

Gezonde medewerkers, een gezond bedrijf.
Het kan zijn dat deze presentatie niet alleen door onszelf gegeven wordt, maar dat wij experts in onze omgeving vragen om ook hun kennis te delen tijdens de voorlichting.
Een algemene presentatie is natuurlijk niet voor ieder bedrijf altijd geldend. De presentatie wordt daarom volledig op jouw bedrijf toegespitst.

Daarbij komt dat we ook de duur kunnen aanpassen naar uw wensen. Zo kunt u bijvoorbeeld de lezing laten combineren met een vergadering, teambuilding, personeelsdag of overleg. Met de lezing geven wij u handvaten voor het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van blessures bij werknemers. Mocht er daarna de wens zijn voor begeleiding ARBO- zaken op de lange termijn, dan zijn hier ook mogelijkheden voor.

Neem direct contact op als jij geïnteresseerd bent in gezonde, fitte medewerkers in jouw bedrijf.

Eerste hulp bij sportblessures

“In het jaar 2011 was er sprake van ongeveer 3,9 miljoen sportblessures. Het totale aantal ziekenhuisopnames door een sportblessure lag in 2011 op 16.000.” (Bron: RIVM)

Op iedere willekeurige sportvereniging lopen tientallen sporters rond. Onder begeleiding van trainers of leiders wordt er iedere week een flink aantal uren gesport. Van een laag tempo tot een hoog intensief niveau. Weten de bestuursleden, trainers en leiders hoe te handelen als er iets mis gaat? Wat als een sporter door zijn enkel gaat of zijn knie verdraait? Hoe weet je of het een onschuldige blessure is of dat diegene misschien wel beter naar de eerste hulp van het ziekenhuis moet gaan?

Blessures herkennen en handelen
Tijdens een lezing van ongeveer één uur kunnen wij een (sport)club voorlichten. Wij delen graag onze ruime actuele kennis van- en ervaring met blessures en het herkennen van- en het voorkomen van blessures met een groep geïnteresseerden.
De lezing over EHBO bij (sport)blessures biedt in het kort een duidelijk inzicht in wat je moet doen als er iemand geblesseerd raakt. Je kunt bij deze lezing denken aan bijvoorbeeld informatie over algemene regels met betrekking tot directe hulp bij blessures, veelvoorkomende blessures op de vereniging en rode vlaggen (alarmbellen) die erg belangrijk zijn.

* Op het voetbalveld gaat een voetballer hard door zijn enkel. Zijn de enkelbanden verrekt of is de enkel gebroken?

* In jouw fitnesclub wordt een mevrouw duizelig als zij van de loopband afstapt en dit trekt niet weg. Normaal of niet normaal?

* Een meisje valt tijdens uw training op haar pols. Ze kan de pols nog wel bewegen, maar heeft veel pijn. Naar de eerste hulp of niet?

Voor wie is de lezing geschikt?
Deze lezing is geschikt voor verschillende (sport)verenigingen. Je kunt daarbij denken aan:
- Sportverenigingen voor balsporten (voetbal, korfbal, hockey, tennis e.d.)
- Sportverenigingen voor vecht- en verdedigingsporten (judo, boksen e.d.)
- Overige sportverenigingen (fitness, turnen, paardrijden, zwemmen, hardlopen, wielrennen)

De lezing wordt uiteraard aangepast naar de wensen en sport van de vereniging. Ieder sport heeft andere blessures die vaker voorkomen. De lezing is laagdrempelig en daarom goed te begrijpen voor iedereen, ook als je geen verstand hebt van blessures. Daarbij komt, dat deze lezing makkelijk te combineren is met een vergadering of bijeenkomst op de vereniging.

Interesse om een gepassioneerd spreker met een interessante lezing op de vereniging langs te laten komen? Mail of bel ons direct!